LoopbaanverhaalHelpende Anny

Anny werkt met veel plezier als Helpende in de thuiszorg bij Allerzorg: “Ik ben echt een zorgtype en ik hou ervan om mensen te helpen. De omgang met de mensen en de aandacht die je kan geven aan ieders verhaal, dat is dankbaar werk. De cliënten zijn altijd blij dat ik kom en dat maakt mij vrolijk. Ik heb echt plezier in mijn werk!''

Anny startte bij Allerzorg zonder zorgdiploma als zorgassistent en volgde na een aantal jaar de opleiding tot Helpende. Met de aanvullende verdieping voor Helpende Plus werkt ze nu al jaren bevlogen in het wijkteam van Zeewolde. Nog ruim twee jaar en dan gaat Anny met pensioen. Al willen de cliënten haar heel graag langer houden en zijzelf wil voorlopig ook niet stoppen... 

Als Helpende Plus mag je nét iets meer zoals het geven van medicatie of stomazorg 

Anny: “Ik kom bij cliënten thuis om hen te helpen met de dagelijkse verzorging. Bijvoorbeeld met douchen en het aantrekken of uittrekken van steunkousen. Als Helpende Plus mag je nét iets meer, zoals medicatie geven en de stomazorg. Verder leer ik onze cliënten in de regio zelf de hulpmiddelen te gebruiken, bijvoorbeeld de steunkousen aan te trekken. Zo help ik ze om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven en zo min mogelijk hulpbehoevend zijn.”

Ik neem alle tijd voor de cliënten, een kopje koffie drink ik vaak even mee!

“Ik ben echt een zorgtype en ik hou ervan om mensen te helpen. In de thuiszorg kom je soms iedere dag bij dezelfde mensen over de vloer en toch is elke dag anders. Tussen het werk door neem ik de tijd voor de mensen… een kopje koffie drink ik vaak even mee. De omgang met de mensen en de aandacht die je kan geven aan ieders verhaal, dat is dankbaar werk. De cliënten zijn altijd blij dat ik kom en dat maakt mij vrolijk. Ik heb echt plezier in mijn werk!''

Je hebt veel vrijheid, maar staat er nooit alleen voor 

“In de thuiszorg werk je erg zelfstandig en ben je veel alleen op pad. Dat geeft veel vrijheid en vind ik erg prettig. Als team spreken we één keer in de twee maanden af. Tijdens deze overleggen bespreken dan wat er speelt bij de cliënten en leren we van elkaar en de situaties die we tegenkomen in het werk. Natuurlijk bellen we elkaar tussentijds ook als het nodig is. Je staat er echt niet alleen voor.”

Veel kansen om jezelf te ontwikkelen

“Ik ben in 2007 bij Allerzorg in Zeewolde begonnen en was één van de eerste. Het paste meteen bij me en ik kreeg de kans om een opleiding te volgen. Doordat Allerzorg een grote organisatie is, zijn er veel mogelijkheden. Zo spring ik wekelijks bij in het begeleidingsteam en ga ik samen met een cliënt en collega op pad voor een wandeling. En dat vind ik een hele leuke afwisseling op mijn reguliere werk als Helpende.

''Bovendien kreeg ik de kans om bij Compartijn, een zusterorganisatie van Allerzorg, die wonen met zorg in luxe, kleinschalige woonhuizen biedt, tijdelijk te werken en te ‘snuffelen’ aan intramurale zorg. Een leuke periode waarin ik kon verkennen of het bij mij paste. Maar nee, de thuiszorg is toch echt wel meer mijn ding. Je hebt dus bij Allerzorg ontzettend veel kansen om te ontdekken en te groeien.”

Ook werken (en leren) in de thuiszorg? 

Enthousiast geworden en wil je de mogelijkheden om (zonder zorgopleiding) aan de slag te gaan binnen Allerzorg? Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking met recruiter Renée. Zij vertelt je graag alles over de baan- en opleidingskansen binnen onze mooie zorgorganisatie. Uiteraard biedt deze kennismaking ook de kans om uitgebreid al jouw vragen te stellen! 

Bekijk ook eens

Helpende Plus in de thuiszorg

Lees meer

Verzorgende IG in de thuiszorg

Lees meer

Helpende (Plus) in de woonzorg

Lees meer