Werken alsVerzorgende IG

  • Woonzorg

Als Verzorgende IG houd jij je bezig met verpleegtechnische zorg, ADL-zorg en aanverwante zorgtaken, maar het opbouwen van een band met bewoners, dat staat voorop. Klinkt dat als muziek in je oren? Ontdek dan gauw meer over het werken als Verzorgende IG bij een van onze zorglabels: Wonen bij September, Compartijn of Bloemendael.

Bekijk onze vacatures
  • Geef zorg zonder haast
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Tijd om bewoners écht te leren kennen

Echt een band opbouwen

Meer aandacht en tijd voor bewoners, dat is wat jij krijgt als je bij ons komt werken als Verzorgende IG

  • Elke dag is anders. Omdat we meebewegen met de wensen en het dagritme van bewoners. Jij hebt natuurlijk ook je favoriete ritme. Daarom bekijken we graag samen of een ochtend-, dag- of avonddienst goed bij je past.
  • Je hebt meer tijd om bewoners écht te leren kennen en krijgt de ruimte om activiteiten te ondernemen die iemand blij maken. Bijvoorbeeld naar het terras of een museum.
  • Elke dag start je met collega’s onder elkaar: jullie bespreken wat er die dag of nacht is gebeurd en verdelen de taken. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar en helpt een handje als dat nodig is.  
  • In je team is iedereen gelijkwaardig. Onderling stem je alle werkzaamheden af, zodat je van elkaar leert en voldoende afwisseling in je werk houdt. Zo zorg je ook steeds voor elkaars werkplezier.  
  • Je krijgt volop kansen en mogelijkheden om door te groeien: wil jij als Verzorgende IG een opleiding volgen tot Verpleegkundige? We denken met je mee!

Je hebt verschillende functies: Woonondersteuner, Helpende of Verzorgende IG. Maar een VIG-er kan hier net zo goed een avondje koken. We doen gewoon echt alles samen. We kennen geen hiërarchie.

Hoe ziet het werk van een Verzorgende IG er bij ons uit?

Als Verzorgende IG houd jij je bezig met verpleegtechnische zorg, ADL-zorg en aanverwante zorgtaken, maar het opbouwen van een band met bewoners, dat staat voorop. Je hebt namelijk alle aandacht en tijd voor onze bewoners met dementie. Samen met hen weet je steeds het antwoord te vinden op de vraag waar ze blij van worden. Leefplezier noemen wij dat.

Je kijkt naar iemands leven, hobby’s, routines en wensen, soms samen met de familie en naasten van een bewoner. Zo ontstaat een persoonlijk Leefplezier-plan met alles waar een bewoner blij van wordt. En daar word jij vast blij van! 

Wat mij vooral aanspreekt is dat er meer tijd is. Ik kan bewoners echt persoonlijke aandacht geven en heb daarbij geen haast. Dat is zorgen zoals ik dat graag zou willen.

Onze organisaties

Kom je bij ons werken, dan kom je te werken bij Wonen bij September, Compartijn of Bloemendael. Onze labels met kleinschalige woonhuizen voor ouderen. Voor welk label je ook kiest, tijd voor ongehaaste aandacht, ruimte om bewoners écht te leren kennen en werken in een klein, hecht team, dat hebben we gemeen.

Maar er zijn natuurlijk ook verschillen tussen deze woonhuizen. Bekijk de video's en ontdek zelf wat het beste bij je past.  

Wonen bij September

Bij Wonen bij Septemer wonen ouderen met dementie in een gezellig, kleinschalig woonhuis samen. Samen doen we het huishouden, zoals koken en de was. Net als thuis. We we wonen er werken samen als één grote familie. Werk jij het liefst met mensen met dementie en heb jij alle geduld om er voor hen te zijn? Dan past Wonen bij September vast bij jou.

Met maar liefst 18 kleinschalige woonhuizen is er altijd wel een Wonen bij September-huis in de buurt waar je aan de slag kunt. Bekijk de vacatures onderaan deze pagina of lees hier meer over het werken als Verzorgende IG bij September.

Compartijn

Compartijn heeft meerdere kleinschalige woonhuizen door heel Nederland. Daar wonen ouderen met een psychosociale of/en lichamelijke beperking in een eigen luxe appartement en maken gebruik van de sfeervolle, gezellige huiskamer. Onze huizen typeren zich als huiselijk en gericht op de familie. Onze bewoners zijn er thuis, als zorgverleners zijn wij te gast. 

Aandacht voor eten en drinken én een verzorgd huishouden staan voorop. Dat zie je terug in de chefkok die dagelijks in het huis vers en uitgebreid kookt en het huishouden dat we als team met elkaar organiseren. Bekijk de vacatures onderaan deze pagina of lees hier meer over het werken bij Compartijn als Verzorgende IG.

Bloemendael

Dit is een woon- en zorgvoorziening in het mooie Baarn, vlakbij Utrecht, waar mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking wonen. Het bijzondere aan Bloemendael is dat ouderen die nog geen zorg nodig hebben, hier ook al kunnen wonen. 

Welke zorg en ondersteuning onze bewoners nodig hebben, wisselt enorm. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend. Wij bewegen met de bewoners mee; van lichte tot intensieve zorg. Bekijk de vacatures bij jou in de buurt onderaan deze pagina of lees hier meer over het werk als Verzorgende IG bij Bloemendael in Baarn.

Verhalen van collega's

Ontdek of dit werk bij je past.

Hans

Verzorgende IG bij Compartijn

''Ik krijg hier alle kansen om me verder te ontwikkelen! Ook als je, zoals ik, al 42 jaar in de zorg werkt. Je bent nooit uit ontwikkeld! Er is aandacht voor mijn krachten.''

Lees meer

Gerrie

Verzorgende IG bij September in Ede

''Wat mij vooral aanspreekt aan Wonen bij September is dat er meer tijd is. Ik kan de bewoners echt persoonlijke aandacht geven en heb daarbij geen haast. Dat is zorgen zoals ik dat graag zou willen. Ik heb heel bewust de overstap gemaakt naar de zorg, omdat ik iets wil betekenen voor mensen en bij Wonen bij September kan dat.''

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Kijk ook eens naar

Verzorgende IG bij Wonen bij September

Lees meer

Verzorgende IG bij Compartijn

Lees meer

Verzorgende IG bij Bloemendael

Lees meer