AllerzorgKinderverpleegkundige

  • Thuiszorg

Werken in de kinderthuiszorg, dat is bijzonder. Je komt bij het kind thuis om zorg te verlenen. Maar 'thuis’ kan ook ineens bij opa en oma, op school of in de speeltuin zijn. Je verleent de zorg op zo'n manier om het kind heen, dat het (gezins)leven zoveel mogelijk door kan gaan. Lees verder en ontdek meer over onze kinderthuiszorg vacatures.

Bekijk onze vacatures
  • Zorg bieden: thuis, op school of in de speeltuin
  • Liefdevolle zorg geven in de vertrouwde omgeving van het kind
  • Ook Verpleegkundigen zijn welkom: haal bij ons jouw kinderaantekening

Kinderverpleegkundige in de thuiszorg: een waardevolle en bijzondere baan

  • Als kinderverpleegkundige in de thuiszorg zorg je voor een vertrouwd gevoel voor kind en ouders. Met jouw specifieke kennis en ervaring weet je hoe je kinderen het beste thuis kunt verzorgen en verplegen.
  • Je zorgt ervoor dat het kind ondanks de ziekte zoveel mogelijk gewoon kind kan zijn en dat de zorg zo min mogelijk het dagelijks leven belast.
  • Je organiseert volledig de zorg en stelt daarbij het hele gezin centraal. Kunnen broertjes of zusjes betrokken worden? Hoe kun je de ouders het beste ondersteunen? 

Kinderverpleegkundige Sigrid: 

Wij zijn ervoor dat het gezin normaal kan blijven leven. Het is niet zo dat de zorg alleen maar thuis wordt gegeven. Ik denk dat wij voor 80 à 90 procent juist op crèches en scholen komen. Mijn gekste plek waar ik zorg heb gegeven, is het museum in Leiden tijdens een schooluitje.

Zo ziet een werkdag als kinderverpleegkundige eruit

Iedere werkdag is anders en dat maakt dan ook de uitdaging als je inde kinderthuiszorg werkt. Elk kind en gezin heeft zijn eigen zorgvraag, samen kijken we hoe we de zorgvraag het beste kunnen aanpakken. Hierbij bespreken wij steeds de wensen van het kind en ouders/verzorgers en kijken gezamenlijk naar de mogelijkheden.

Dit betekent dat jij de ruimte krijgt om op jouw manier zorg te verlenen. Hierdoor kun jij kwalitatief hoogwaardige verpleegkundige zorg aan het kind verlenen. Daarnaast ondersteun je in de kinderthuiszorg de ouders/verzorgers in de zorg voor hun kind en help je hen op weg naar zelfredzaamheid. Het creëren van een veilige en prettig omgeving is hierin erg belangrijk.  

Kinderverpleegkundige Sigrid: 

Iedere werkdag start op een ander tijdstip. Als ik om 11 uur begin, doe ik vaak wat administratie vooraf. Dan stap ik in de auto en ga naar het kind toe. Vaak is dat op school. Dan is het de vraag: zijn ze aan het buitenspelen, zitten ze in de klas, hebben ze gymles? Je zoekt het kind op, doet de handeling en brengt het kind weer terug naar de klas.

Je werkt zelfstandig, maar nooit alleen

Tijdens jouw werkdag rijd je zelfstandig zorgroutes, maar kun je ook altijd terugvallen op het team, je teamcoördinator of je buddy. Al voordat je bij ons in de kinderthuiszorg start, word je gekoppeld aan een collega uit je eigen team. 

Hij of zij loopt de eerste 100 dagen met je mee, helpt je op weg in onze registratiesystemen én kun je altijd bereiken voor vragen die je hebt. Dit noemen wij het 'Buddy-systeem'. Dit systeem is bedacht en opgezet door één van onze eigen verpleegkundigen.

Onze kinderverpleegkundige vacatures ontdekken?

Hieronder vind je onze vacatures in de kinderthuiszorg bij jou in de buurt. Twijfel je nog? Lees dan de ervaringsverhalen van collega's: zij kunnen je natuurlijk het allerbeste vertellen hoe het werken in de kinderthuiszorg echt is.

Voor vragen mag je altijd contact opnemen met onze recruiter Esther. Ook als je bijvoorbeeld een opleiding tot kinderverpleegkundige wilt volgen via ons. 

Ervaringen van collega's

Ontdek hoe onze kinderverpleegkundigen hun werk ervaren.

Margaretha

Kinderverpleegkundige

''Juist kinderen verzorgen in hun eigen vertrouwde omgeving vind ik heel erg fijn. Dat doet kinderen ook echt goed. Doordat je vaak intensief zorg verleent, krijg je echt een band met het kind en het gezin.''

Lees meer

Marit

Kinderverpleegkundige

''Ik krijg veel vrijheid om mijn functie en mijn rooster in te vullen. Wil ik een keer een dagje vrij, dan hoef ik niet meteen verlof op te nemen. Ik kan vaak ruilen met collega’s. In de weekenden werk je wisselend bereikbaarheidsdiensten, bij ons in het team is dat ongeveer één keer in de acht weken.

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Kijk ook eens naar

Werken bij Allerzorg

Lees meer

Werken en leren

Lees meer

Kinderthuiszorg vacatures bij Allerzorg

Lees meer