AllerzorgOncologieverpleegkundige

  • Thuiszorg

Heb jij een achtergrond als oncologieverpleegkundige en veel ervaring? Dan kun je (parttime) aan de slag bij Allerzorg Care for Cancer, waar je aan huis oncologische psychosociale nazorg geeft aan mensen met de diagnose kanker. Een baan die goed te combineren is met je werk als oncologieverpleegkundige in het ziekenhuis.

Bekijk onze vacatures
  • Thuis, dichtbij de patiënt oncologische ondersteuning bieden
  • Veel vrijheid en zelfstandigheid
  • Perfect te combineren met een baan in het ziekenhuis

Werken als oncologieverpleegkundige in het ziekenhuis én bij cliënten thuis

Jouw werk bij Allerzorg kun je perfect combineren met je werk in bijvoorbeeld een ziekenhuis. Als Care for Cancer consulent help jij cliënten wegwijs worden in de psychosociale oncologische zorg.

Ivonne deelt haar ervaring:

Bij een patiënt thuis zie je wat de impact van de kanker is op het gezin, op het hele systeem. In het ziekenhuis ben je vooral bezig met de chemo of behandeling. Daardoor mis je soms signalen van de patiënt en hun naasten, die ook heel belangrijk zijn. 

Oncologieverpleegkundige in de thuissituatie

Als oncologieverpleegkundige bij Allerzorg begeleid je cliënten thuis. Je biedt hen psychosociale ondersteuning en zorg tijdens hun ziekte- en behandeltraject.

  • Je volgt de cliënt na de diagnose, tijdens de behandelingen en soms in de periode van herstel of in de palliatieve fase.
  • Tijdens dit traject ben je een luisterend oor, heb je oog en tijd voor de cliënt en geef je adviezen om hem of haar zo goed mogelijk te ondersteunen in deze intense en moeilijke tijd.
  • Een consultgesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Dit doe je op de bank bij de cliënt thuis of je voert het gesprek tijdens een heerlijke wandeling. 

Je kunt ook werken vanuit een inloophuis of huisartsenpraktijk. Welke ondersteuning je geeft en hoe intensief je betrokken bent, hangt helemaal af van de behoefte van de cliënt. Dat bepaal je samen.

Maak onderdeel uit van een team van oncologieverpleegkundigen

Je werkt heel zelfstandig, maar je kunt altijd terugvallen op het Allerzorg Care for Cancer team, dat momenteel bestaat uit ruim 65 oncologieverpleegkundigen. Je werkgebied is binnen een straal van ongeveer 20 autominuten rondom je woonplaats. 

Vrijheid om je eigen werktijden te bepalen 

We vragen je om minimaal 5 uur per week beschikbaar te zijn, omdat wij het belangrijk vinden dat jij een cliënt volledig begeleidt. Zo kun je echt een vertrouwensband opbouwen en iemand écht helpen bij de dingen waar hij/zij tegenaanloopt in het ziekteproces.

De uren die je werkt zijn heel flexibel in te vullen. Wanneer je werkt, stem je zelf af met je cliënten. Je hebt dus veel vrijheid om je werkdagen en tijden te bepalen! 

Als oncologieverpleegkundige hét verschil maken voor cliënten 

Thuis op de bank is er tijd en ruimte voor een écht goed begeleidingsgesprek. Dat merken onze consulenten en dat geeft veel voldoening: Je kunt écht het verschil maken in een periode van onzekerheid. Als oncologieverpleegkundige bij Allerzorg werk je voor onze patiënten, maar je kunt soms ook de patiënten die je bij jouw werk in het ziekenhuis tegenkomt thuis gaan begeleiden met psychosociale nazorg. Zo kun je er écht zijn voor iemand. 

Je kunt echt iets betekenen. Het is niet zomaar even een vluchtig moment dat je binnenloopt, maar je loopt echt een stukje met ze mee. En soms sluiten we het af bij overlijden. Dan sluit ik het voor mezelf ook af door naar een begrafenis te gaan. 

Allerzorg Care for Cancer staat voor innovatie én groei

Care for Cancer is onderdeel van Allerzorg en biedt oncologische zorg en begeleiding aan huis. Wij ademen innovatie. Daarom zijn we ook hartstikke blij als jij goede ideeën hebt over het verbeteren van de oncologische thuiszorg in Nederland. Jouw ideeën zijn welkom, meer dan welkom én gaan we omarmen. We hebben momenteel veel nieuwe projecten die allemaal bijdragen aan datgene wat we onze cliënten wensen: écht goede begeleiding en zorg in een onzekere periode van hun leven.

Ontdek de oncologie vacatures in de thuiszorg

Ben jij een ervaren oncologieverpleegkundige die de oncologische zorg als geen ander kent en daardoor psychosociale oncologische zorg kan organiseren? Kom werken bij Allerzorg Care for Cancer. Bekijk hieronder de vacatures bij jou in de buurt. Nog vragen? Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking met recruiter Esther.

Verhalen van collega's

Ontdek meer over de oncologie zorg aan huis.

Lonneke

Oncologieverpleegkundige

''Als Oncologieverpleegkundige kom ik bij patiënten thuis, een plek waar ze zich veilig en op hun gemak voelen.''

Lees meer

Jochebed

Oncologieverpleegkundige

''De diagnose kanker zet het leven van veel mensen op de kop. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Dat maakt mijn werk zo interessant.''

Lees meer

Ivonne

Oncologieverpleegkundige

Ivonne werkt al meer dan 37 jaar in de oncologie en doet dat iedere dag met veel plezier. Het is echt haar roeping.

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Ook interessant voor jou

Werken bij Allerzorg

Lees meer