Werken alsBegeleider

  • GGZ

Ook wie autisme, psychiatrische problemen of een lichte verstandelijke beperking heeft, deelt graag zijn of haar eigen leven in. Als begeleider op onze woongroep help jij deze cliënten met wonen en zich fijn en nuttig voelen. Zo help je ze zichzelf te zijn. Dat kan alleen als je dat doet vanuit je hart en dus ook jezelf bent. Spreekt dit je aan, dan willen we graag weten wie je bent! Misschien ben jij helemaal op je plek als Begeleider PGZ, Woonzorgnet of Compleet Mensenwerk.

Bekijk onze vacatures
  • Zet jongeren of volwassenen met psychosociale kwetsbaarheid in hun kracht
  • Veel verantwoordelijkheid
  • Een afwisselende functie

Wees vooral jezelf 

Ons motto is ‘Jezelf zijn’. We laten cliënten deelnemen aan de maatschappij op hun manier, in hun eigen tempo. Als Begeleider ben je daar een belangrijke schakel in. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat jij bij ons jezelf kunt zijn. 

Wij zijn een groeiende zorgaanbieder die het leven van mensen met een GGZ-indicatie zo goed mogelijk op de rit wil krijgen. We helpen ze bij wonen, sociale relaties, werken en een zinvolle dagbesteding. Wij hebben kleinschalige woonvoorzieningen en bieden daarnaast ambulante ondersteuning.

Helpen met regie  

Je begeleidt bewoners die zowel vanuit de Wmo als de Wlz bij ons zijn. Je hebt dus te maken met een heel diverse groep en daarmee met veel variatie in je begeleiding. Je biedt 24-uurs woonbegeleiding waarbij je cliënten ondersteunt in hun herstelproces, hun persoonlijke ontwikkeling en hun participatie in de maatschappij. Je helpt ze individueel én in groepsverband.  

Voor iedereen stel je een programma met een begeleidingsaanbod samen, dat precies past bij wat een cliënt wil en kan. Je helpt hem of haar weer regie over het leven te krijgen en te houden. Naast de collega’s uit je team en de Trajectbegeleider van je cliënt heb je bijvoorbeeld contact met school, dagbesteding, ouders, gemeente, huisarts en tandarts. Je werkt onregelmatig in dagdiensten, middagdiensten en slaapdiensten. Kortom: aan afwisseling geen gebrek. 

Woonzorgnet heeft me bescherming en veiligheid gegeven op de momenten dat ik dat het hardst nodig had. Ik wilde proberen om weer zelfstandig te worden. Daar ben ik enorm goed in gehoord en er is naar me geluisterd om hier stappen in te kunnen maken. Hierdoor heb ik het vertrouwen in de mens weer terug gekregen. 

Passen we bij elkaar?

Ben je een zorgprofessional met een groot hart voor cliënten met autisme, psychiatrische, verslavingsproblemen of een lichte verstandelijke beperking, dan is de kans groot dat we bij je passen. Zeker als je gevoel voor verantwoordelijkheid hebt en van aanpakken houdt. Dat we bij elkaar passen, vinden we heel belangrijk. Juist omdat we in onze woongroep leven en werken als één grote familie. We leren je dus het liefst goed kennen.  

Ben je in het bezit van een relevant zorgdiploma op mbo-niveau 3 of 4 heb je minimaal drie jaar ervaring met cliënten met autisme, psychiatrische, verslavingsproblemen of een lichte verstandelijke beperking? Dan willen we heel graag weten wie je bent! 

Jouw toekomst in de zorg 

Ben je starter of een ervaren zorgprofessional? Heb je de ambitie verder te groeien in je vak of om nieuwe vaardigheden te leren? Wij geven graag samen met jou je toekomst in de zorg vorm. Omdat wij deel uitmaken van een grote zorgorganisatie, heb je alle kansen om je verder te ontwikkelen en om andere functies te ontdekken.

Collega's vertellen

over hun werk in de ggz, bij Woonzorgnet, PGZ of Compleet Mensenwerk.

Ruud

Begeleider op een woongroep

"Als begeleiders zijn we een hecht, collegiaal team. Natuurlijk steekt iedereen anders in elkaar, heeft zijn eigen referentiekader en zijn eigen rugzakje. Ook is de een wat strenger, de ander iets milder en begripvoller. In sommige situaties verdelen we die rollen heel bewust. Dat 'good cop, bad cop'-principe kan heel goed werken."

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Kijk ook eens naar

Groepsondersteuner

Lees meer

Persoonlijk Begeleider bij Woonzorgnet

Lees meer

Persoonlijk Begeleider Ambulant

Lees meer