Werken alsWoonondersteuner

  • Woonzorg

Ben jij iemand bij wie mensen zich snel thuis voelen? Dat zou mooi zijn, want in onze woonhuizen van Wonen bij September en Woon- en zorgvoorziening Bloemendael zijn de bewoners echt thuis. Onze teams en die bewoners rekenen graag op iemand die een groot hart heeft en initiatief neemt. Als jij er graag voor zorgt dat bewoners zich thuis voelen, dan past een functie als Woonondersteuner bij jou.

Bekijk de vacatures
  • Geef zorg zonder haast
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Tijd om bewoners écht te leren kennen

Tijd voor persoonlijke aandacht

Meer aandacht en tijd voor bewoners, dat is wat jij krijgt als je bij ons komt werken als Woonondersteuner: 

  • Elke dag is anders. Omdat we meebewegen met de wensen en het dagritme van bewoners. Jij hebt natuurlijk ook je favoriete ritme. Daarom bekijken we graag samen of een ochtend-, dag- of avonddienst goed bij je past.
  • Je hebt meer tijd om bewoners écht te leren kennen en krijgt de ruimte om activiteiten te ondernemen die iemand blij maken. Bijvoorbeeld naar het terras of een museum.
  • Elke dag start je met collega’s onder elkaar: jullie bespreken wat er die dag of nacht is gebeurd en verdelen de taken. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar en helpt een handje als dat nodig is.  
  • In je team is iedereen gelijkwaardig. Onderling stem je alle werkzaamheden af, zodat je van elkaar leert en voldoende afwisseling in je werk houdt. Zo zorg je ook steeds voor elkaars werkplezier.  
  • Je krijgt volop kansen en mogelijkheden om door te groeien: wil jij als Woonondersteuner doorleren voor Helpende of Verzorgende IG? We denken met je mee! 

De band die je samen opbouwt is zo sterk. Je bent toch heel belangrijk voor een bewoner.

Wat doe je als Woonondersteuner?

Als woonondersteuner draag je een brede verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze bewoners. Je maakt het een fijn thuis voor hen door een luisterend oor te bieden wanneer ze dit nodig hebben, voelt hun behoeftes aan en speelt hierop in en kent ze door en door. Je takenpakket is heel divers en bestaat onder andere uit (welzijns-)activiteiten, huishoudelijke taken zoals schoonmaken, wassen en strijken en daarnaast bied je ondersteuning bij ADL.

Ik kom niet uit de zorg. Ik ben hier omdat ik mensen wil helpen. Daar krijg ik in dit woonhuis de kans voor in de breedste zin van het woord.

Onze organisaties

Kom je bij ons werken, dan kom je te werken bij Wonen bij September of Bloemendael. Onze labels met kleinschalige woonhuizen voor ouderen. Voor welk label je ook kiest, tijd voor ongehaaste aandacht, ruimte om bewoners écht te leren kennen en werken in een klein, hecht team, dat hebben we gemeen.

Maar er zijn natuurlijk ook verschillen tussen deze woonhuizen. Bekijk de video's en ontdek zelf wat het beste bij je past.  

Wonen bij September

Bij Wonen bij September wonen ouderen met dementie in een gezellig, kleinschalig woonhuis samen. Samen doen we het huishouden, zoals koken en de was. Net als thuis. Werk jij het liefst met mensen met dementie en heb jij alle geduld om er voor hen te zijn? Ontdek dan de vacatures bij jou in de buurt. Je kunt aan de slag in één van de 18 woonhuizen door heel Nederland. Meer informatie over woonondersteuner bij September.

Bloemendael

Dit is een woon- en zorgvoorziening in het mooie Baarn, vlakbij Utrecht, waar mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking wonen. Het bijzondere aan Bloemendael is dat ouderen die nog geen zorg nodig hebben, hier ook al kunnen wonen. Meer informatie over woonondersteuner bij Bloemendael.

Verhalen van collega's

Ontdek meer over het werk

Gerrie

Verzorgende IG bij September in Ede

''Wat mij vooral aanspreekt aan Wonen bij September is dat er meer tijd is. Ik kan de bewoners echt persoonlijke aandacht geven en heb daarbij geen haast. Dat is zorgen zoals ik dat graag zou willen. Ik heb heel bewust de overstap gemaakt naar de zorg, omdat ik iets wil betekenen voor mensen en bij Wonen bij September kan dat.''

Lees meer

Monique

Woonondersteuner September Muiden

Ik help bij het ontbijt, de lunch en doe allerlei leuke dingen met de bewoners. Het geeft me zoveel voldoening als ik zie dat ik bewoners een fijne dag kan bezorgen.”

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Kijk ook eens naar

Woonondersteuner bij Wonen bij September

Lees meer

Woonondersteuner bij Bloemendael

Lees meer

Serviceassistent bij Compartijn

Lees meer