Werken alsPersoonlijk Begeleider

 • GGZ

Ben jij graag een steun en stimulans voor onze cliënten? Bij ons begeleid je jongeren of volwassnen met autisme, een psychiatrische beperking of een psychosociale kwetsbaarheid. Jouw taak is om hun kracht en kansen te zien, waarbij jij een belangrijke schakel bent in hun proces. Dan ben je als Persoonlijk Begeleider bij PGZ, Woonzorgnet en Compleet Mensenwerk op je plek!

Bekijk onze vacatures
 • Zet jongeren of volwassenen met psychosociale kwetsbaarheid in hun kracht
 • Veel verantwoordelijkheid
 • Een afwisselende functie

Jouw inbreng is belangrijk

Bij ons is jouw inbreng in ons team heel belangrijk. Ben je net als wij betrokken, ambitieus en heb je hart voor je werk? Dan gaan we graag met je in gesprek. Dit kan je bij ons verwachten:

 • Een deskundig team, dat intensief en met een open blik samenwerkt
 • Korte lijnen tussen de verschillende disciplines. We maken vaak gebruik van elkaars expertise en reageren zo nodig snel op veranderingen.
 • Ruimte voor persoonlijke groei: wat is jouw expertise? Wat zijn je interesses? Waar wil je heen? Wij staan open voor je ideeën.
 • Een werkomgeving waarin we altijd benieuwd zijn naar de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Wat doe je als Persoonlijk Begeleider?

Als persoonlijk begeleider binnen de GGZ kun je er bij ons voor kiezen om te werken met jongeren (18-) of met volwassenen (18+).

Je steunt en stimuleert de bewoners bij behandeldoelen zoals het omgaan met emoties, het vertrouwen in eigen mogelijkheden en het aanleren van sociale en praktische vaardigheden. Met de eigen kracht van elke bewoner als uitgangspunt werk je volgens verschillende methodieken. Je helpt ook bij het opstellen van begeleidingsplannen, evalueren, bijstellen en afstemmen. 

In samenwerking met je team, ben je als persoonlijk begeleider één van de belangrijkste schakels in het dynamische proces van onze bewoners. Tijdens dit proces worden wensen en verlangens van de bewoner naar boven gehaald. De begeleiding is gericht op zelfredzaamheid en volwaardig burgerschap van onze cliënt.

Kijk ook ons filmpje hoe afwisselend jouw werkdag bij PGZ kan zijn.

Waar kom je te werken?

Kom je bij ons werken, dan kom je te werken bij een van onze drie ggz-organisaties: Woonzorgnet, PGZ of Compleet Mensenwerk. Onze labels zijn verdeeld over Gelderland, Noord Brabant en Limburg.

 • Zorgverlening PGZ: dé specialist in autisme in de regio Limburg en Noord-Brabant. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm van) autisme. Dat doen we al heel lang, met hart voor alles wat hierbij komt kijken.
 • Woonzorgnet: een groeiende en dynamische zorgaanbieder die in kleinschalige woonvoorzieningen en ambulante setting mensen met een GGZ, VG, Jeugd en WMO indicatie ondersteunt bij wonen, sociale relaties, werken en zinvolle dagbesteding. Wij zijn een erkende zorgonderneming die haar diensten 24 uur per dag aanbiedt.
 • Compleet Mensenwerk: begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze begeleiding is herstel ondersteunend. We ondersteunen onze cliënten in het benutten van hun mogelijkheden om inhoud te geven aan hun leven. Hierbij richten wij ons op het wonen en werken/ participeren als belangrijke voorwaarden om hun leven weer op de rit te krijgen. Wij zijn gespecialiseerd in complexe-, meervoudige, psychiatrische en psychosociale problematiek.

Welke opleiding heb je nodig? 


Ben je in het bezit van een relevant hbo-diploma zoals Social Work, SPH, Maatschappelijk werk, Pedagogiek of HBO-V en ben je minstens 24 uur per week beschikbaar? Dan willen we je graag leren kennen. Daarnaast is het fijn als je een geldig BHV-certificaat hebt of in ieder geval bereid bent om deze te behalen en verwachten we van je dat je een SKJ registratie hebt. 

Klein, gezellig en eerlijk team

Je komt te werken in een multidisciplinair team. Een gezellig team waarin iedereen open, eerlijk en kritisch durft te zijn. Waar respect, begrip en eigenheid vanzelfsprekend is. Waar je elkaar vertrouwt en op elkaar bouwt. Het werken met deze doelgroepen is soms pittig, maar je hebt onderling en samen met de bewoners/cliënten ontzettend veel lol. 

Jouw toekomst in de zorg

Ben je starter of een ervaren zorgprofessional? Heb je de ambitie verder te groeien in je vak of om nieuwe vaardigheden te leren? Wij geven graag samen met jou je toekomst in de zorg vorm. Omdat onderdeel uit maken van een grote zorgorganisatie, heb je alle kansen om je verder te ontwikkelen en om ook andere functies te ontdekken.   

Bekijk de vacatures hieronder of meld je aan voor een vrijblijvende (online) kennismaking met recruiter Renée. Je kunt haar al jouw vragen stellen over het werken bij onze organisatie.

Verhalen van collega's

Ontdek meer over het werken in de ggz bij PGZ, Woonzorgnet en Compleet Mensenwerk.

Karen

Gedragsdeskundige PGZ

Iets te kunnen betekenen voor kwetsbare kinderen, jongeren en hun opvoeders. Daarvan wordt gedragsdeskundige Karen Hermans (27) iedere dag weer enthousiast. "Mensen in hun kracht zetten, het verschil maken, resultaat boeken, dat geeft zoveel voldoening. Bovendien geeft PGZ mij volop ruimte om me te blijven ontwikkelen."

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Kijk ook eens naar

Werken bij PGZ

Lees meer

Werken bij Woonzorgnet

Lees meer

Werken bij Compleet Mensenwerk

Lees meer