LoopbaanverhaalVerzorgende IG Hans

Plezier hebben in je werk, dat heeft Verzorgende IG Hans teruggevonden bij Huize De Regentes in Den Haag. Hans: ''Ik krijg hier alle kansen om me verder te ontwikkelen! Ook als je, zoals ik, al 42 jaar in de zorg werkt. Je bent nooit uit ontwikkeld! Er is aandacht voor mijn 'krachten'. Ik ben nog steeds enthousiast, bevlogen, en supergemotiveerd. En dat wordt gezien hier!''

De overstap naar Compartijn

Hans: "Als je overstapt naar een nieuwe baan in de zorg, hoor je bij het sollicitatiegesprek vaak dingen als “er wordt in mogelijkheden gedacht” en “we zetten je in je kracht”. Ik heb dat zó vaak gehoord, maar de ervaring leert helaas dat dit vaak anders uitpakt; Dít kan niet, dát mag niet of er is geen geld voor. Er wordt dan helaas vooral gekeken naar wat er niet kan.''

''Soms zie je iets wat je aanspreekt, maar wat je niet goed kunt beredeneren. Het voelde gewoon goed, noem het intuïtie."

''Vorig jaar mei wilde ik graag nog één keer een nieuwe uitdaging aangaan. Toen ik op de site van Compartijn kwam en specifiek op de pagina van Huize De Regentes, ging mijn hart open. "Hoe dan?" hoor ik u vragen. Daar heb ik geen antwoord op. Soms zie je iets wat je aanspreekt, maar wat je niet goed kunt beredeneren. Het voelde gewoon goed, noem het intuïtie."

Een prettige sollicitatieprocedure

''Nadat ik online mijn brief en CV had gestuurd, kreeg ik diezelfde dag al een telefoontje. De recruiter aan de lijn. Of ik op gesprek wilde komen?! Nou...graag! Of ik ook nachtdiensten wilde draaien? Nee, sorry. Toch werd ik de dag erna weer gebeld. Er was met de locatie overlegd en ik hoefde geen nachtdiensten te doen. Ik mocht alsnog op gesprek komen!"

"Dat gesprek vond plaats op een vrijdag, waar ik allerhartelijkst werd ontvangen, in een prachtig pand. Na het gesprek werd mij gevraagd of ik een ochtend wilde meelopen. Helemaal mijn idee en die maandag liep ik mee. Wat was het leuk, ik werd steeds enthousiaster! Diezelfde dag had ik het arbeidsvoorwaardengesprek en kwamen we tot een overeenkomst. Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat ik in Huize de Regentes ging werken."

Ik krijg alle kansen om me verder te ontwikkelen!

Bewoners leren kennen

"Het jaar is voorbij gevlogen. Ik moest soms wennen aan cliënten die veel verwachten, maar al snel was er met een ieder een klik. Hetzelfde gold voor de collega’s. En, heel belangrijk, wat me beloofd werd, is waargemaakt. Ik krijg alle kansen om me verder te ontwikkelen!"

Hoogtepunten

"Hoogtepunten waren er genoeg het afgelopen jaar! Het team verder opbouwen en alle taken die ik kreeg, hoorden daar zeker bij. Ook ben ik recent gevraagd om blogs te gaan schrijven (ik geloof dat die wel in goede aarde vallen) en interne audits te gaan doen. Een topuitdaging die zoveel energie geeft!"

Tot mijn pensioen bij Huize De Regentes

''Vanmiddag hebben we getrakteerd op een lekker drankje en bitterballen. Voor onze cliënten en onze collega’s. Je moet het leven vieren, en stilstaan bij mooie momenten. Eén jaar in dienst, super gemotiveerd, volgende maand word ik 60. Ik hoop in de Regentes mijn pensioen te halen!"

Wil jij ook het verschil maken?

Bekijk de vacatures onderaan deze pagina of meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking met recruiter Renée. Stel al jouw vragen en plan iets in om sfeer te proeven in een van onze luxe huizen. 

Bekijk ook eens

Verzorgende IG in de woonzorg

Lees meer

Werken bij Compartijn

Lees meer

Loopbaanverhaal Verzorgende IG Gerrie

Lees meer