LoopbaanverhaalWoondersteuner Monique

Monique is Woonondersteuner in een kleinschalig woonhuis voor ouderen met dementie bij Wonen bij September. Iets waar ze ontzettend veel plezier uit haalt: “Een bewoner zei laatst dat ze van me houdt. Een mooier compliment kun je niet krijgen toch?”

Een baan met veel voldoening

Sinds de opening, augustus 2020, helpt Monique als woonondersteuner de bewoners met dementie in hun dagelijkse leven. Monique: “Een complete verrassing, want ik heb helemaal geen opleiding in de zorg!” Toch werd ze aangenomen. “Mijn enthousiasme en mijn zorgzame karakter gaven de doorslag.” 

Haar oog viel op de vacature die zij via Facebook voorbij zag komen. Monique werd er direct door getriggerd:“Ik kende de organisatie niet, maar het kleinschalige, de foto’s die een en al liefde uitstraalden, de zorg voor mensen met dementie. Ik trok de stoute schoenen aan en solliciteerde!”

Nu werkt ze er alweer bijna drie jaar. Haar taak? Monique: “Van alles en nog wat! Ik help bij het ontbijt, de lunch en doe allerlei leuke dingen met de bewoners. Het geeft me zoveel voldoening als ik zie dat ik bewoners een fijne dag kan bezorgen.”

“Ik ben er trots op om bij deze mooie organisatie te mogen werken”

Samenwerken als één grote familie

Monique heeft de impact van dementie van dichtbij meegemaakt. Haar moeder kon door dementie niet meer zelfstandig thuiswonen en verhuisde naar een zorginstelling. Monique: “Ik had al snel het gevoel dat, ondanks dat de zorg prima was, het ook anders moest kunnen. En dat zie ik nu bij September.''

''Er is ontzettend veel persoonlijke aandacht voor bewoners. Dat zie je terug in één op één momenten. Ik heb alle tijd om bijvoorbeeld met een bewoner, die bijna niks meer ziet, te zingen. Daar wordt ze heel blij van. En we leven met z’n allen als een grote familie. Zo doen we samen met de bewoners de was, gaan we op pad voor de boodschappen én bereiden we het avondeten. Ik had mijn moeder graag zo’n mooie oude dag gegund.”

Leefplezier geeft werkplezier

Monique vindt het echt geweldig om bij September te werken. De omgeving waar de twee woonhuizen in Muiden staan, is prachtig. “De bomen zijn net gesnoeid en ik kijk vanuit het huis nu zo uit over de weilanden. Het is maar een klein stukje lopen naar Muiden, dus dat doen we ook geregeld met bewoners.”

Monique heeft veel aan haar fijne collega’s waar ze veel van leert. En ze mag opleidingen volgen om zo verder te groeien in haar rol van woonondersteuner: “Ik heb de training ‘Leefplezier’ al gevolgd. Dat wat ik geleerd heb, deed ik eigenlijk al”, vertelt Monique lachend. Ze probeert bewoners te prikkelen, ze vraagt veel en probeert zo nog veel uit mensen te halen. “Een bewoner zei laatst dat ze van me houdt. Een mooier compliment kun je niet krijgen toch?”

Wil jij ook het verschil maken?

Het zorgteam in Muiden is een hecht team dat elkaar goed aanvult en de bewoners aanvoelt. We zijn nog op zoek naar collega's die net als Monique verschil willen maken in de zorg voor ouderen met dementie. Wie wil kennismaken, kan zich aanmelden voor een vrijblijvende kennismaking met recruiter Renée en om sfeer te proeven in het woonhuis. Bekijk hieronder de vacatures bij jou in de buurt.

Ook interessant voor jou

Loopbaanverhaal Verzorgende IG Gerrie

Lees meer

Woonondersteuner bij Wonen bij September

Lees meer