Wonen bij SeptemberWoonondersteuner

  • Woonzorg

Ben jij iemand bij wie mensen zich snel thuis voelen? Dat zou mooi zijn, want in onze woonhuizen zijn de bewoners echt thuis. Met een klein team maken we hier het leven voor iedereen zo fijn mogelijk. Dat team en die bewoners rekenen graag op iemand die een groot hart heeft en initiatief neemt. Als jij graag zorgt dat bewoners zich thuis voelen, dan past een functie als Woonondersteuner bij Wonen bij September bij jou.

Bekijk onze vacatures
  • Maak het verschil door oprechte aandacht te geven
  • Het leefplezier van bewoners is jouw werkplezier
  • Je krijgt alle tijd voor dat kopje koffie en kletspraatje met bewoners

Tijd voor ongehaaste aandacht

In onze woonhuizen doen we het net even anders: met meer aandacht en tijd voor onze bewoners met dementie. Dat betekent dat je steeds het antwoord weet te vinden op de vraag waar een bewoner blij van wordt. Je hebt een luisterend oor en vind het leuk om een praatje te maken, een rondje te wandelen of een spelletje te doen.  

Daarnaast help je de bewoners met de dagelijkse dingen als opstaan, aan- en uitkleden en eten en drinken. Net als thuis draai je hier je hand niet om voor een bonte was, een stapel strijkgoed, een stukje stofzuigen of het schillen van een pan aardappels. Misschien wel heel huiselijk samen met een bewoner.    

Het mooiste van mijn werk is om te zien hoe blij de bewoners kunnen zijn met iets kleins. Hoe ontzettend ze nog genieten van het leven.

Jouw ritme en dat van bewoners 

In ons woonhuis is elke dag anders, omdat we meebewegen met de wensen en het dagritme van de bewoners. Jij hebt natuurlijk ook je favoriete ritme. Daarom bekijken we graag samen of ochtend-, dag-, avond- of nachtdienst goed bij je passen. Wat je werk ook afwisselend maakt, is dat alle bewoners anders zijn. Je leert ze bij ons echt goed kennen, omdat daar veel tijd voor is.  

Elke dag start je met collega’s onder elkaar: jullie bespreken wat er die dag of nacht is gebeurd en verdelen de taken. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar en helpt een handje als dat nodig is.  

Voel je thuis in je team! 

Werk je het liefst in een klein, betrokken team dat samen voor één taak staat? Dan voel je je bij Wonen bij September snel op je plek:

  • In je team is iedereen gelijkwaardig. Met elkaar zijn jullie verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van de bewoners.
  • Er is een gezellige en open sfeer met veel persoonlijke aandacht en interesse in elkaar.
  • Onderling stem je alle werkzaamheden af, zodat je van elkaar leert en voldoende afwisseling in je werk houdt. Zo zorg je ook steeds voor elkaars werkplezier.  

Ik behandel alle bewoners alsof het mijn eigen ouders zijn. Wanneer je merkt dat ze echt blij met je zijn: daar doe je het voor.

Passen we bij elkaar? 

Wij hopen dat we bij je passen. Zeker als je een zorgprofessional bent met een groot hart voor ouderen met dementie. En als je de Nederlandse taal beheerst, gevoel voor verantwoordelijkheid hebt en van aanpakken houdt. Dat we bij elkaar passen, vinden we heel belangrijk. Juist omdat we in onze woonhuizen leven en werken als één grote familie. We leren je dus het liefst goed kennen. Ben je minstens 16 uur per week beschikbaar en flexibel beschikbaar? Dan willen we heel graag weten wie je bent! 

Ik kom niet uit de zorg. Ik ben hier omdat ik mensen wil helpen. Daar krijg ik in dit woonhuis de kans voor in de breedste zin van het woord.

Jouw toekomst in de zorg 

Ben je starter of een ervaren zorgprofessional? Heb je de ambitie om VIG’er of Verpleegkundige te worden of zit jij juist goed op je plek als Woonondersteuner? Wij geven graag samen met jou je toekomst in de zorg vorm. Omdat Wonen bij September deel uitmaakt van een grote organisatie, heb je alle kansen om je verder te ontwikkelen en om andere functies te ontdekken.    

Collega's vertellen

Ontdek meer over het werken bij September.

Gerrie

Verzorgende IG bij September in Ede

''Wat mij vooral aanspreekt aan Wonen bij September is dat er meer tijd is. Ik kan de bewoners echt persoonlijke aandacht geven en heb daarbij geen haast. Dat is zorgen zoals ik dat graag zou willen. Ik heb heel bewust de overstap gemaakt naar de zorg, omdat ik iets wil betekenen voor mensen en bij Wonen bij September kan dat.''

Lees meer

Monique

Woonondersteuner September Muiden

Ik help bij het ontbijt, de lunch en doe allerlei leuke dingen met de bewoners. Het geeft me zoveel voldoening als ik zie dat ik bewoners een fijne dag kan bezorgen.”

Lees meer

Onze vacatures

Vind jouw nieuwe baan in de woonzorg, thuiszorg of GGZ bij jou in de buurt!

Bekijk alle vacatures

Kijk ook eens naar

Helpende (Plus) bij Wonen bij September

Lees meer

Werken bij Wonen bij September

Lees meer

Serviceassistent bij Compartijn

Lees meer